Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست به نقل از  سازمان غذا و دارو، از آنجا که تمام داروهای وارداتی کشور به دلیل شناسه گذاری در سامانه پشتیبانی سازمان غذا و دارو موسوم به تیتک این سازمان ثبت شده است، ارزش داروهای وارداتی به کشور بر مبنای اطلاعات این سامانه بیش از 35 هزار میلیارد ریال تعیین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر مبنای اطلاعات اصلاح شده از سوی شرکت های تامین کننده، ارزش بازار دارویی کشور در سال گذشته بر مبنای قیمت مصرف کننده 174 هزار و 614 میلیارد ریال بوده است که از این میزان بیش از 119 هزار میلیارد ریال برابر 68 درصد از سوی شرکت های تولیدکننده داخلی و بیش از 55 هزار میلیارد ریال از سوی شرکت های وارد کننده تامین شده است.
این گزارش تاکید کرده است: دسترسی به اطلاعات و آمار مستند یکی از الزامات مهم برنامه ریزی صحیح در هر زمینه ای است. به همین دلیل در سه دهه گذشته هر سال اطلاعات بازار دارویی کشور از سوی وزارت بهداشت منتشر شده است.
اگر چه صحت و دقت اطلاعات آمارنامه های منتشر شده همواره با انتقاداتی روبرو بوده است اما این آمار و اطلاعات مورد استناد مسئولان بخش های دولتی و غیردولتی قرار گرفته است.
روش کار تدوین آمارنامه دارویی کشور طی سال های اخیر بر مبنای اطلاعاتی بوده است که از شرکت های پخش دارویی گرفته می شد. به همین دلیل صحت اطلاعات آمارنامه بطور مستقیم تحت تاثیر صحت و دقت اطلاعاتی است که این شرکت ها به سازمان غذا و دارو منتقل می کنند.
طبق توافق به عمل آمده با سندیکای صاحبان صنایع تولیدکننده داروهای انسانی و انجمن شرکت های پخش قرار بود آمارنامه دارویی سال 1396 توسط این انجمن ها تدوین و منتشر شود که تا مهر امسال انجام نشد. به همین دلیل سازمان غذا و دارو تصمیم گرفت با همان روش سال های قبل آمارنامه دارویی سال 1396 را نیز منتشر کند.
با این وجود به منظور افزایش صحت و دقت آمارنامه، اطلاعات جمع آوری شده از سوی شرکت های پخش مجددا برای تایید یا اصلاح به شرکت های تامین کننده (تولید کننده و واردکننده) ارسال شد که در مواردی این اطلاعات از سوی شرکت های تامین کننده دچار تغییراتی نیز شد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو آمارنامه دارویی داروهای وارداتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۲۷۹۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود

پژوهشگران ژاپنی اعلام کردند که انجام آزمایش‌های بالینی اولین «داروی رشد مجدد دندان» در دنیا از ماه سپتامبر امسال در بیمارستان دانشگاه کیوتو این کشور آغاز می‌شود.
 
به گزارش یورونیوز؛ این دارو پس از دریافت تایید ایمنی، به بیمارانی که به طور مادرزادی فاقد مجموعه کامل دندان هستند داده خواهد شد تا اثربخشی آن بررسی شود. محققان امیدوارند فروش این دارو را در سال ۲۰۳۰ آغاز کنند.
 
هرچند تقریبا همه انسان‌ها به طور معمول ۳۲ دندان دارند، اعتقاد بر این است که حدود ۱ درصد از جمعیت جهان از یک بیماری مادرزادی به نام «آژنزی دندانی» رنج می‌برند که باعث عدم رشد یک یا چند دندان می‌شود.
 
این بیماری نه تنها غذا خوردن بلکه روند تکلم و بلع بیمار را نیز دچار مشکل می‌کند. در این میان فقدان شش دندان یا بیشتر، وضعیتی که به نام «الیگودونشیا» شناخته می شود، ارثی است و گفته می‌شود که حدود ۰.۱ درصد از جمعیت را تحت تاثیر قرار داه است.
 
به گفته بیمارستان کیتانو در بخش کیتا اوزاکای ژاپن، مرحله اول آزمایشات بالینی از سپتامبر امسال تا اوت ۲۰۲۵ ادامه خواهد داشت.
 
این دارو در ابتدا برای تایید اثربخشی به صورت وریدی به ۳۰ داوطلب سالم بین ۳۰ تا ۶۴ سال تزریق می‌شود. این افراد باید حداقل یک دندان پشتی نداشته باشند تا در صورت اثرگذاری دارو و شروع رشد دندان مشکلی برایشان پیش نیاید. هرچند در مطالعات حیوانی تا به امروز این دارو بی‌خطر بوده و هیچ عارضه جانبی عمده‌ای دیده نشده است.
 
در مرحله بعد، این دارو در بیمارستان کیتانو برای بیماران مبتلا به کمبود مادرزادی دندان تجویز می‌شود. محققان قصد دارند در این مرحله شرکت‌کنندگان را به افراد بین ۲ تا ۷ سال که حداقل ۴ دندان خود را از بدو تولد از دست داده‌اند، محدود کنند.
 
کاتسو تاکاهاشی، رئیس بخش دندانپزشکی و جراحی دهان در بیمارستان کیتانو و محقق اصلی این مطالعه، اظهار داشت: «ما می‌خواهیم کاری انجام دهیم تا به کسانی که از کمبود یا نداشتن دندان رنج می‌برند کمک کنیم، در حالی که تا به امروز هیچ دارویی برای درمان دائمی این نقص وجود نداشته است. ما احساس می‌کنیم که انتظارات مردم برای دارویی جهت رشد دندان بالاست.»
 
داروی رشد مجدد دندان، پروتئینی به نام «USAG-1» را غیرفعال می‌کند، پروتئینی که در اصل مانع از رشد دندان‌ها می‌شود.
 
در واقع هنگامی که همه چیز طبیعی باشد، روند رشد پس از جایگزینی دندان دائمی به جای دندان شیری متوقف می‌شود. بر این اساس دانشمندان با تمرکز بر روی این پروتئین، یک پادتن تولید کرده‌اند که می‌تواند به طور موقت از عملکرد این پروتئین جلوگیری کرده و به دندان‌های جدید اجازه رشد دوباره بدهد.
 
پیشتر تزریق این دارو به موش‌هایی که تعداد دندان‌هایشان به طور مادرزادی کم بود، باعث شده بود تا آن‌ها دوباره دندان دربیاورند.
 
تیم تحقیق می‌گوید داروی جدید در آینده می‌تواند نه تنها در افراد دارای بیماری‌های مادرزادی، بلکه برای کسانی که به هر دلیلی دندان‌های خود را از دست داده‌اند استفاده شود و کاری کند که آن‌ها بار دیگر دندان دربیاورند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اولین «داروی رشد مجدد دندان» در جهان وارد فاز آزمایش بالینی می‌شود
  • مشاوره دارویی با تماس به سامانه ۱۹۰
  • رشد مجدد دندان با دارویی جدید
  • بدقولی بیمه‌ها؛ کمبود دارو در بازار
  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • رئیس شورای عالی داروخانه‌های ایران: هیچ جای دنیا از دین و اعتقادات بیمار سوال نمی‌کنند/ اگر هدف بیمار باشد، عملا تذکر حجاب امکان‌پذیر نیست
  • جنجال ادامه‌دار فروش آنلاین دارو
  • جنجال ورود حجاب به سهمیه دارویی داروخانه‌ها | آنجا محلی برای بیمار است، با روان‌شان بازی نکنید!
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!