Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اشاره به لزوم نظارت بیشتر بر روی اقلام دارویی گفت: در حال حاضر روی توزیع اقلام و داروها، چندان نظارتی نیست؛ سامانه "تی‌تک" می‌تواند داروهایی که در آن ثبت می‌شود را رهگیری کند لذا تکمیل سامانه "تی‌تک" برای نظارت بیشتر بر روی اقلام دارویی ضروری است ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۵ اجتماعی پزشکی نظرات - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ از زمان ورود ویروس کرونا به کشور، دولت شروع به انجام اقداماتی کرد که  توانسته با وجود محدودیت‌ها و تحریم‌ها مدیریت مناسبی در برابر این ویروس داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با این حال برخی کارشناسان معتقدند که برخی اقدامات باید زودتر انجام می‌شد و دولت نیز می‌تواند با انجام برخی اقدامات از جمله تکمیل سامانه "تی‌تک" برای ردیابی اقلام دارویی و بهداشتی از جمله ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده، شرایط توزیع این اقام را بهبود ببخشد.

در همین راستا، امین یزدی؛ کارشناس حوزه سلامت به تسنیم گفت: نکته­ مهم این است که قبل از عید اقداماتی که انجام شد به نظر می­‌آید می­‌توانست بهتر از این باشد مثل تعطیلی‌ها و جلوی مسافرت­ها را گرفتن؛ اگر این موارد به جای اینکه هفته­ اول عید انجام شود قبل از عید انجام می‌شد، خیلی مؤثرتر بود.

سامانه تی‌تک  می‌تواند نظارتها بر توزیع اقلام دارویی را افزایش دهد

یزدی در باره لزوم تکمیل سامانه تی‌تک  برای ردیابی اقلام بهداشتی و دارویی به جهت جلوگیری از مواردی مانند احتکار نیز اظهار کرد: قطعاً تکمیل این سامانه  و افزودن اقلامی مانند ماسک و مواد ضدعفونی کننده به آن، مهم است؛ در حال حاضر روی توزیع اقلام و داروها خیلی نظارتی نیست؛ سامانه­ تی‌تک می‌تواند داروهایی که در آن ثبت می‌شود را رهگیری کند؛ در واقع با رهگیری­ای که انجام می­‌دهد، آن کالا ثبت شده، مشخص است در زنجیره­ توزیع از چه کسی به  چه کسی داده شده، الآن در چه مرحله­‌ای است، دست کسی که توزیع می­‌کند الآن چند تا است، در شرکت پخش چند تا است؛ این در واقع یک روال منطقی­‌تری پیدا می­‌کند و دیگر آن مشکلات و نشتی­‌ها را هم از بین می­برد.

وی در باره میزان تاثیرگذای مدل قرنطینه فعلی در کشور نیز گفت: در حال حاضر نمی­‌شود در این باره اظهار نظر کرد چون در واقع سیستمی نداریم که این امر را رصد کند، گزارش بدهد که بخواهیم ببینیم که مثلاً افرادی که علائم مثبت داشتند و آنهایی که مثلاً مشکوک بودند، گفتند بروند خانه خودشان را قرنطینه کنند، اینها چقدرشان در واقع این کار را انجام دادند؛ اینها چون رصد نمی­شود هیچ آماری هم نداریم لذا چندان نمی‌شود تحلیل کرد که چقدر موفق بوده است.

رصد قرنطینه خانگی با استفاده از سامانه‌های هوشمند

کارشناس سلامت یادآور شد: سیستم تهاجمی در کنترل ویروس کرونا این می­شود که ما برویم موارد بیماری را خوب پیدا کنیم و اینها را درمان کنیم یا جدا کنیم؛ افرادی که مبتلا هستند را پیگیری کنیم، اطرافیانشان را تست کنیم و موارد مشکوک را پیدا کنیم و موارد مثبت را جدا کنیم حالا یا در خانه قرنطینه شوند یا در واقع اگر بستری می­خواهند، بستری شوند اگر نه در خانه قرنطینه شوند؛ قرنطینه در خانه را هم می­شود با سامانه­‌های هوشمندی که الان هست یعنی با جی پی اس گوشی، چیزهای مختلفی که می­‌شود در واقع به نظر من تا حد خوبی، رصد کرد.

پرونده الکترونیک سبب تفکیک سریع افراد پرخطر و نیز شناسایی سریع بیماران 

یزدی با اشاره به لزوم رتبه‌بندی افراد از نظر پرریسک و کم‌ریسک  بودن و نیز شناسایی راحت افراد در خطر  اظهار کرد: ما برای شناسایی افراد و برای رتبه­‌بندی اینکه کدام افراد هستند که پرخطرتر هستند، نیازمند وجود پرونده الکترونیک هستیم؛ پرونده­ی الکترونیک می­تواند خیلی کمک کند که هر فردی ارتباطاتش مشخص باشد، سابقه­ بیماریش مشخص باشد، ریزفاکتور دارد یا ندارد، اینها می­تواند خیلی تاثیرگذار باشد.

این کارشناس سلامت در ادامه افزود: البته سامانه­ سیب الآن در حد خوبی این کار را انجام می‌دهد ولی ناقص است یعنی به بستری وصل نیست، از آن طرف در سرپایی آن هم در شهرها تکمیل نیست مثلاً در خود تهران یک بخشی از جمعیت در سامانه­ سیب ثبت نشده­‌اند؛ الآن می­‌توانند این بخش‌ها را  باهم  تقاطع بدهند سامانه­‌های اطلاعاتی مختلف را تقاضا بدهند، تکمیل کنند؛ وزارت رفاه، اطلاعات خیلی خوبی از خانوار دارد؛ دستگاه­‌هایی که اطلاعات دارند باید الآن با هم تقاطع بدهند که اینها شناسایی شود مثلاً خود انجمن­‌های بیماری­های خاص که اطلاعات خوبی دارند، اطلاعات بیمارانشان را خیلی دقیق دارند، اطلاعات آنها را می­شود وارد کرد.

"تعارض منافع" در حوزه پزشکی علت اصلی عدم اجرای نظام ارجاع و پرونده الکترونیک سلامتتاکید مجدد وزارت بهداشت بر اجرای "پرونده الکترونیک سلامت"وزیر بهداشت: 80میلیون ‌ایرانی دارای پرونده الکترونیک سلامت شدند /‌ شناسایی 10میلیون نفر با فشار خون بالا در کشور

انتهای پیام/

Rsaadati/P/S2,24/CT1 واژه های کاربردی مرتبط وزارت بهداشت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سیاسی سیاست ایران نظامی دفاعی امنیتی گزارش و تحلیل سیاسی مجلس و دولت امام و رهبری ورزشی فوتبال ایران فوتبال جهان والیبال بسکتبال هندبال کشتی و وزنه برداری ورزش های رزمی ورزش زنان ورزش جهان رشته های ورزشی بین الملل دیپلماسی ایران آسیای غربی افغانستان آمریکا اروپا آسیا اقیانوسیه پاکستان و هند ترکیه و اوراسیا آفریقا بیداری اسلامی اقتصادی اقتصاد ایران پول ارز بانک خودرو صنعت و تجارت نفت و انرژی فناوری اطلاعات اینترنت موبایل کار آفرینی و اشتغال راه و مسکن هواشناسی بازار سهام بورس کشاورزی اقتصاد جهان اجتماعی پزشکی رسانه طب سنتی خانواده و جوانان تهران فرهنگیان و مدارس پلیس حقوقی و قضایی علم و تکنولوژی محیط زیست سفر حوادث آسیب های اجتماعی فرهنگی ادبیات و نشر رادیو و تلویزیون دین قرآن و اندیشه سینما و تئاتر فرهنگ حماسه و مقاومت موسیقی و تجسمی استانها آذربایجان شرقی آذربایجان غربی اردبیل اصفهان البرز ایلام بوشهر استان تهران چهارمحال و بختیاری خراسان جنوبی خراسان رضوی خراسان شمالی خوزستان زنجان سمنان سیستان و بلوچستان فارس قزوین قم کاشان کردستان کرمان کرمانشاه کهگیلویه و بویراحمد گلستان گیلان لرس پرونده الکترونیک تکمیل سامانه اقلام دارویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۷۱۹۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانونی برای فرونشست نداریم/ لزوم اصلاح الگوی کشت حوضه زاینده‌رود

حامد یزدیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص تأمین اعتبار برای اجرای برنامه جامع کنترل فرونشست زمین در اصفهان، اظهار کرد: فرونشست زمین یکی از مسائل مهم است که برخی نمایندگان مجلس در مورد آن پیگیر هستند و من هم کمک خواهم کرد.

وی با بیان اینکه قانونی درباره فرونشست نداریم، افزود: تعاریفی که مورد اجماع، وفاق و پذیرش همگان باشد و متناسب آن بودجه اختصاص یابد و رصد شود نیاز به قوانینی دارد که باید در مجلس دوازدهم پیگیری شود.

اولویت بخشی به حقابه‌های زیست‌محیطی نیازمند عزم جمعی است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که بخشی از این مساله بودجه خاصی نیاز ندارد و در حقیقت باید نظم و نظام و قانون را در حوضه آبریز اعمال کنیم که از جمله آنها جریان دائمی آب در رودخانه زاینده‌رود است.

یزدیان ادامه داد: نمی گویم کنترل فرونشست زمین نیاز به هزینه ندارد اما واقعیت این است که یک عزم جمعی نیاز دارد تا در اولویت بودن نیازهای زیست محیطی را بپذیریم و در بین نیازهای مختلف حتی شرب، صنعت و کشاورزی، به این مهم توجه کنیم.

وی تاکید کرد: نیازهای زیست محیطی حوضه آبریز به دلیل فرونشست زمین بسیار جدی است و اگر عزمی برای اولویت بخشیدن آن ایجاد شود، فکر می‌کنم با بودجه‌های معمول پروژه‌های انتقال یا تأمین آب بتوانیم مساله فرونشست اصفهان را نیز کنترل کنیم.

پروژه انتقال آب‌های جنوب اصفهان آغاز شده است

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آب مساله جدی استان است، ابراز داشت: واقعیت این است که باید کار جدی در این‌باره انجام شود.

یزدیان با تاکید بر اینکه لازم است در زمینه مدیریت تأمین آب اقداماتی انجام شود، خاطرنشان کرد: طی دو سال اخیر کارهایی در زمینه تأمین آب اصفهان انجام شده که سابقه نداشته است زیرا بیش از یک دهه طرح‌های انتقال آب به این استان تقریباً تعطیل بود.

وی با اشاره به اینکه پمپاژ کوهرنگ سه طی ماه‌های اخیر شروع شده است، افزود: طرح انتقال آب‌هایی که از جنوب استان خارج می‌شدند نیز آغاز شده است؛ البته همه این‌ها پیچیدگی‌های فنی، اجتماعی و اقتصادی دارد که یکی یکی برطرف می‌شود.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ابراز داشت: همین که مطالعات یک پروژه در این دولت انجام و عملیات اجرایی آن نیز آغاز شده بسیار مهم است و به لحاظ مالی اگر کمک کنند و با منابعی که از داخل استان در حال تأمین است، امیدواریم بتوانیم در همین دولت شاهد اختتام آن باشیم.

یزدیان ادامه داد: پروژه انتقال آب دریا سال‌ها در کشور مطرح و در استان‌های دیگر نیز انجام شده بود اما استان اصفهان در این زمینه فعالیت چشمگیری نداشت که طی این ۲ سال اقداماتی بسیار خوبی شده است و اینکه ما ۵۰۰ کیلومتر خط لوله به قطر ۲ هزار را در این یک سال و نیم اجرا کردیم، به نظر من هم از رکوردهای داخلی و هم بین المللی در طرح‌های تأمین آب است.

وی اظهار کرد: موضوع تأسیس آب شیرین‌کن و مابقی خط لوله نیز امید است در یکی ۲ سال آینده به بهره برداری برسد؛ البته این‌ها مخاطراتی از جمله مسائل اجتماعی و بعضاً ملاحظات زیست محیطی دارد که باید همه این‌ها را در نظر گرفت.

نظام حوضه آبریز زاینده‌رود باید به حالت قبل بازگردد

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اوضاع نابسامان آب در استان اصفهان و حوضه زاینده‌رود می‌طلبد که در کوتاه مدت طرح‌های انتقال آب و بین حوضه‌ای را دنبال کنیم اما راه حل بلند مدت، مدیریت مصرف آب است و در این راستا باید نظام حوضه آبریز را به حالت قبل بازگردانیم.

وی اصلاح الگوی کشت را ضروری دانست و گفت: نیاز است که کشاورزان ما به سمت بهره‌وری بروند در حالی که متأسفانه هم در حوضه زاینده‌رود رود و هم در کشور بهره وری آب پایین است، عملکرد و تولید محصول در هکتار به ازای آب مصرفی می‌تواند بهره وری بیشتری داشته باشد و ما می‌توانیم برنامه‌های جدی تر و منظم تری را در کشت داشته باشیم و با بهره‌وری بیشتر محصول بیشتری تولید کرده و هم آب کمتری را مصرف کنیم که منجر به جاری شدن آب در رودخانه زاینده رود شود.

کد خبر 6101154

دیگر خبرها

  • قانونی برای فرونشست نداریم/ لزوم اصلاح الگوی کشت حوضه زاینده‌رود
  • انبار‌های هلال‌ احمر نیاز به تقویت جدی دارند/ وزارت کشور منابع مالی را تامین کند
  • برنامه‌ریزی برای تکمیل زیرساخت‌های ارتباطی اردبیل
  • مشاوره دارویی با تماس به سامانه ۱۹۰
  • اصل نظارت با وزارت صمت است
  • باشگاه های ورزشی زنجان زیر ذره بین نظارت
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد (پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • شعار ثبت نام؛ ثبت‌نام مطلوب و خانواده مداری است
  • بهره‌برداری یک هزار تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان
  • راه اندازی سامانه نظارت مردمی دیوان محاسبات مازندران